Beneficiile dezvoltării unei identități vizuale pentru companie

Beneficiile dezvoltării unei identități vizuale pentru companie

Marca. La menționarea acestui simplu cuvânt, în minte îți apare imediat imaginea oricărei mărci celebre. Dar ce este această imagine? La urma urmei, o „marcă” în sine nu este un concept fizic, ci mai degrabă unul simbolic, ceva general, nu specific.

Haideți să clarificăm situația. Faptul este că această imagine din capul dumneavoastră nu este marca în sine, ci elementele sale constitutive. Logo-ul, fontul personalizat, culorile speciale ale mărcii. Toate acestea sunt componente ale identității.

În acest articol, vom înțelege în detaliu ce este o identitate de marcă, cum va fi utilă dezvoltarea identității corporative și, de asemenea, vom afla din ce elemente constă o identitate corporativă.

IDENTITATE ȘI IDENTITATE CORPORATIVĂ

O identitate de marcă este un set de elemente care facilitează recunoașterea unei anumite mărci de la altele. Acest complex include nu numai componente vizuale, ci și anumite valori ale mărcii, ideea sa generală și obiectivele pe care le urmărește.

Un alt concept foarte asemănător este identitatea corporativă a companiei. Mulți oameni o confundă cu identitatea, crezând că sunt unul și același lucru, dar acest lucru nu este în întregime corect.

Identitatea corporativă este doar o parte a identității, dar o parte foarte importantă și necesară pentru orice afacere care se respectă. Ea este necesară pentru a construi poziționarea corectă a companiei și, astfel, pentru a se compara favorabil cu concurenții săi.

Diferența dintre identitatea corporativă și identitate este că cel de-al doilea concept este mult mai larg.

Identitatea corporativă include următoarele elemente:

  • Culorile mărcii;
  • Logo-ul sau marca comercială;
  • Fonturi;
  • Amplasarea detaliilor pe suporturile publicitare;
  • „Fața” corporativă a mărcii este o mascotă.

CUM VA AFECTA BRANDINGUL COMPANIA DUMNEAVOASTRĂ

După cum s-a menționat mai sus, identitatea corporativă este o parte integrantă a oricărei afaceri care se respectă. Orice companie de succes investește o cantitate uriașă de timp și bani în dezvoltarea unei identități corporative proprii, diferită de cea a concurenților, deoarece identitatea corporativă este un excelent instrument de marketing care va face ca firma dumneavoastră să fie ușor de recunoscut pe piață.

În plus, identitatea corporativă oferă alte câteva beneficii excelente acelor firme care nu se zgârcesc să investească în dezvoltarea ei.

Formarea imaginii companiei

Orice companie de pe piața modernă are nevoie de comunicare cu publicul său, iar identitatea corporativă este „fundația” acestei comunicări, pe care se suprapune tot restul. Cu ajutorul unei identități corporative bine construite a companiei, puteți gestiona cu ușurință emoțiile consumatorilor care apar în procesul contactelor cu această companie, precum și să atrageți potențiali investitori sau potențiali angajați.

Protecția împotriva contrafacerilor

Pe piața modernă, cultura așa-numitelor „replici” este foarte dezvoltată, când falsurile pe lucruri celebre sunt nituite unul după altul în pivnițele din străinătate apropiată. Desigur, chiar și adevărații giganți ai pieței nu sunt întotdeauna capabili să facă față acestui fenomen, însă prezența unei identități corporative vă va ajuta foarte mult să faceți față unei astfel de situații, dacă aceasta apare brusc.

Nu uitați că identitatea corporativă și toate elementele sale sunt o adevărată proprietate intelectuală, pe care nimeni nu are dreptul să o copieze.

Diferența față de concurenți

Principalele elemente ale identității corporative a companiei – logo-ul, fonturile și culorile mărcii – iată ce, dacă este construit în mod corespunzător, vă va ajuta să vă diferențiați foarte favorabil de concurenți.

Leave a Comment