Care este importanța unui separator de grăsimi comercial în industria alimentară?

Care este importanța unui separator de grăsimi comercial în industria alimentară?

Trapele de grăsime comerciale sunt o parte vitală a industriei alimentare, deoarece ajută la menținerea bucătăriei curate și lipsite de grăsimi și contaminanți. Trapele de grăsime funcționează prin captarea grăsimii și a altor contaminanți din apele uzate înainte ca acestea să fie eliberate în sistemul de canalizare.

Acest lucru ajută la menținerea bucătăriei curate și fără mirosuri neplăcute și, de asemenea, ajută la protejarea sistemului de canalizare împotriva înfundării și a altor daune.

Trapele de grăsime comerciale sunt o componentă esențială a oricărei unități de servicii alimentare care produce deșeuri care conțin grăsime.

Scopul unui separator de grăsimi este de a capta și reține FOG-urile (grăsimi, uleiuri și grăsimi) înainte ca acestea să poată intra în sistemul de ape uzate. FOG-urile pot cauza multe probleme în sistemul de ape uzate, inclusiv înfundarea conductelor de canalizare și a echipamentelor de tratare și pot duce la deversarea de ape uzate netratate în mediul înconjurător.

Gunoaiele se răcesc și se solidifică în colector, unde profesioniștii sau un serviciu de colectare a grăsimilor le pot îndepărta. O trapă de grăsime care funcționează corect va ține FOG-urile în afara sistemului de ape uzate, care poate cauza blocaje și refluxuri.

Instalarea unui separator de grăsimi este un mod simplu și eficient de a vă proteja sistemul de ape uzate și mediul înconjurător. Trapele de grăsime sunt disponibile în diferite dimensiuni, așa că asigurați-vă că alegeți una potrivită pentru unitatea dumneavoastră. Colectorul ar trebui să fie amplasat cât mai aproape posibil de sursa de FOG-uri și este important să păstrați colectorul curat și fără resturi pentru a asigura o performanță optimă.

Care sunt diferitele tipuri de grăsimi?


Grăsimea este un lubrifiant care este alcătuit din uleiuri și grăsimi. Este folosit pentru a reduce frecarea dintre două obiecte. Există trei tipuri de unsoare: sintetică, semisintetică și minerală. Unsoarea sintetică este realizată din materiale fabricate.

Unsoarea semisintetică este un amestec de uleiuri sintetice și minerale. Unsoarea minerală este fabricată din materiale naturale, cum ar fi țițeiul sau grăsimea animală. Unsoarea vine în culori diferite, în funcție de tipul de ulei pe care îl conține.

Care sunt diferitele tipuri de sifoane comerciale?


Există câteva tipuri diferite disponibile. Iată o scurtă prezentare a celor mai comune tipuri de capcane de grăsime:

  • Trapele de grăsime gravitaționale: Gravitația este cel mai comun tip de capcană de grăsime. Acestea funcționează permițând FOG-urilor și particulelor de alimente să se depună pe fundul capcanei, de unde pot fi îndepărtate cu ușurință. Trapele de grăsime gravitaționale sunt ușor de curățat și de întreținut, ceea ce le face să fie o alegere populară pentru întreprinderile alimentare.
  • Trapele de interceptare: Interceptoarele sunt similare cu capcanele de grăsime gravitaționale, dar au o capacitate mai mare. Acest lucru le face să fie o alegere bună pentru întreprinderile care produc multă grăsime și grăsime. Trapele de grăsime cu interceptare sunt, de asemenea, mai rezistente la înfundări, ceea ce le face o alegere bună pentru întreprinderile cu probleme de drenaj.
  • Trapele de pompare: Trapele de grăsime cu pompare sunt o alegere bună pentru întreprinderile care produc multe grăsimi sau care au spațiu limitat. Acestea funcționează prin pomparea grăsimii și a particulelor de alimente în afara capcanei și într-un rezervor de reținere. Acest lucru elimină nevoia de curățare manuală, fiind o alegere convenabilă pentru întreprinderile cu timp sau resurse limitate.

Indiferent de tipul de capcană de grăsime pe care îl alegeți, asigurați-vă că o mențineți curată și fără resturi. Acest lucru va contribui la asigurarea unei funcționări eficiente și la prevenirea înfundării scurgerilor.

Este important să monitorizați periodic separatorul de grăsimi pentru a vă asigura că funcționează corect. Dacă separatorul de grăsimi pare înfundat sau nu îndepărtează grăsimea și uleiurile din apă, acesta trebuie curățat mai frecvent.

Leave a Comment