Care sunt dezavantajele timpului de recuperare a investitiei?

Care sunt dezavantajele timpului de recuperare a investitiei?

Concentrarea unilaterală pe perioada de recuperare a investiției:
Abordarea bazată pe perioada de recuperare a investiției are o serie de dezavantaje foarte importante, primul dintre acestea fiind faptul că ia în considerare doar fluxul de numerar pe o anumită perioadă de timp.

Acest lucru este acceptabil în cazul în care o companie încearcă doar să evalueze cât de repede își poate recupera investiția, dar, fără îndoială, aceasta nu este norma.

Bugetele cu un orizont de timp scurt:

Acesta va fi ideal pentru orice întreprindere care dorește să facă o investiție, să își recupereze costurile și să facă o altă investiție cât mai curând posibil.

Metoda timpului de recuperare a investiției are însă unele dezavantaje serioase, dacă firma dumneavoastră caută o strategie pe termen mai lung pentru investiții în proiecte. Rapiditatea cu care vă puteți primi banii înapoi nu va conta întotdeauna.

Ignorarea valorii temporale a banilor:

Indiferent de modul în care valoarea în timp a banilor afectează proiectul și compania, metoda perioadei de recuperare a investiției nu ține cont deloc de ea.

O companie poate trece cu vederea investiții potențial profitabile dacă ia în considerare doar un singur factor.

Nu ia în considerare profitul total:
Mulți manageri care încearcă să își dezvolte afacerea pot considera că acesta este un mare semnal de alarmă. Un bun manager nu poate ignora lipsa de considerație acordată profitabilității unui proiect, fie pe termen scurt, fie pe termen lung.

Abordarea bazată pe perioada de recuperare a investiției nu ia în considerare această măsură crucială, și anume capacitatea de a demonstra rentabilitatea unui proiect.

Prea simplă pentru investițiile tipice:

Chiar și în cele mai bune circumstanțe, realizarea de investiții în afaceri nu este, în general, o sarcină ușoară.

Fluxul de numerar pe termen scurt este doar o mică componentă a ecuației și nu ar trebui să fie obiectivul principal al unui proiect.

Există dezavantaje în utilizarea analizei perioadei de recuperare a investiției?
Perioada de recuperare a investiției este o metodă utilizată de investitori pentru a determina cât timp este necesar pentru ca investiția să se amortizeze.

Este important de reținut că există unele dezavantaje ale utilizării perioadei de recuperare a investiției. Unul dintre acestea este că nu ia în considerare veniturile și cheltuielile viitoare.

Acest lucru poate duce la o supraestimare a valorii investiției sau la o subestimare a valorii acesteia dacă nu țineți cont de acești factori.

Principalul dezavantaj este că nu ia în considerare factorii de risc, ceea ce poate duce la o șansă mare de a pierde bani pe termen lung.

Un dezavantaj este că nu ia în considerare valoarea în timp a banilor sau inflația. Un alt dezavantaj este că nu ia în considerare riscul și incertitudinea, astfel încât, dacă investiți în ceva care s-ar putea să nu funcționeze, s-ar putea să ajungeți să pierdeți bani chiar dacă proiectul dumneavoastră are o perioadă de recuperare mai lungă.

Un alt dezavantaj al utilizării perioadei de recuperare a investiției este că aceasta nu poate fi estimată fără o mulțime de date și calcule.

Deoarece știm cu toții că lumea afacerilor nu poate fi aceeași în fiecare an, această strategie nu poate ține cont de câștigurile neregulate, ceea ce poate fi cel mai mare dezavantaj al său.

Leave a Comment