Înțelegerea mariilor demisii și de ce s-a întâmplat

Înțelegerea mariilor demisii și de ce s-a întâmplat

De la începutul anului 2021, companiile din SUA, Marea Britanie și din majoritatea țărilor occidentale au înregistrat un număr fără precedent de plecări voluntare ale personalului. Ceea ce face acest lucru deosebit de ciudat este că climatul economic nu este ideal pentru ca cineva să se trezească fără loc de muncă.

Este corect să presupunem că cei care părăsesc un loc de muncă cu normă întreagă nu sunt preocupați de o compensație financiară constantă, cât de mediul de lucru. Deși este adevărat că multe dintre aceste persoane sunt probabil la mijlocul carierei, nu toate sunt cadre superioare. Aceștia includ o gamă mult mai largă de angajați decât în trecut, nu doar pe cei care se întâmplă să se apropie de vârsta de pensionare.

Companiile vor continua probabil să observe această tendință în viitorul apropiat, dacă nu chiar pe termen nelimitat. Ea este determinată direct de adoptarea pe scară largă a instrumentelor de colaborare și comunicare bazate pe cloud, precum și de social media; ar fi naiv să credem că acestea nu vor continua să conducă această tendință. Ceea ce ne putem aștepta să vedem este că sondajele privind satisfacția forței de muncă vor fi înlocuite de sondaje care se referă la fericirea și implicarea mai generală a angajaților.

Ce pot face angajatorii pentru a păstra angajații buni?

Presupunând că suntem cu toții de acord că păstrarea angajaților buni este de dorit, ce pot face angajatorii pentru a atinge acest obiectiv? Faceți clic aici pentru a afla mai multe despre îmbunătățirea experienței angajaților.

1) Implicare
Multe companii nu-și implică angajații în procesul de planificare strategică a companiei. Este important să aflați ce crede personalul, ce face în prezent și cum crede că ar trebui să se schimbe lucrurile.

De exemplu, dacă cineva dorește să utilizeze social media la nivel intern pentru a se conecta mai bine cu ceilalți, poate doriți să lucrați cu el pentru a fi pe aceeași lungime de undă în ceea ce privește așteptările conducerii în ceea ce privește comportamentul pe aceste site-uri.

2) Motivația
Companiile trebuie să găsească modalități de a-i motiva pe angajați. Acest lucru poate fi realizat prin crearea de obiective pentru indivizi și echipe, prin stabilirea de indicatori pentru uz intern și prin oferirea unui motiv pentru ca oamenii să fie entuziasmați de acești indicatori.

Este greu de prezis ce va motiva pe cineva, dar dacă întrebați personalul, acesta vă va spune ce funcționează pentru el.

3) Adaptabilitate
Dacă firma dvs. se concentrează pe produse sau servicii, compania trebuie să aibă o viziune a viitorului în care propunerile de valoare primare sunt încă relevante.

Dacă această viziune nu există în cadrul companiei dumneavoastră, aflați de ce de la alte persoane care ar putea avea o perspectivă diferită de a dumneavoastră.

Este imposibil să prezici ce ar putea fi interesați clienții tăi peste ani, dar prin implicarea lor (chiar dacă sunt din afara companiei), vei avea o idee mai bună despre ce trebuie să faci pentru a rămâne relevant.

4) Incluziune
Nu puteți doar să vorbiți despre fericirea și implicarea angajaților; trebuie să le arătați angajaților că vă pasă de ei, arătându-le. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca și faptul de a-i face pe oameni să știe cum munca lor contribuie la o cauză mai mare și nu doar ceva ce fac pentru un salariu.

Dacă personalul simte că lucrează pentru ceva mai mare decât ei înșiși, cum ar fi un bine mai mare, atunci le dă un motiv să rămână în preajmă.

Atunci când oamenii își părăsesc locul de muncă, o fac pentru că vor o schimbare. Rareori din cauza performanțelor lor, iar dacă nu se face nimic pentru a îmbunătăți mediul de lucru, atunci mai mulți angajați vor pleca.

Cu cât angajatorii își dau seama mai repede de acest lucru, cu atât este mai probabil să găsească modalități de a face ca schimbarea să rămână.

Leave a Comment