Pasul 3: Evaluați rezultatele

Pasul 3: Evaluați rezultatele

Marketingul pentru restaurante poate fi dificil, dar cu puțină ingeniozitate și efort, este cu siguranță posibil să reușești.

Iată câteva idei de marketing ușoare și eficiente pentru a vă lansa afacerea:

 1. Găzduiți un concurs sau un giveaway. Aceasta este o modalitate excelentă de a entuziasma clienții cu privire la restaurantul dvs. și de a crește numărul de clienți. De asemenea, puteți oferi premii atractive care îi vor încuraja pe clienți să vă viziteze mai des.
 2. Faceți publicitate în ziarele și revistele locale. Aceasta este o modalitate excelentă de a ajunge la persoanele care sunt interesate în mod special să ia masa în oraș, precum și la persoanele care s-ar putea să nu știe nici măcar că restaurantul dvs. există. În plus, această publicitate va fi costisitoare, dar merită investiția dacă va duce la creșterea vânzărilor.
 3. Creați o broșură sau o broșură de meniu. Aceasta este o altă modalitate accesibilă de a vă face cunoscut mesajul. Tipărirea și distribuirea acestui material vă poate ajuta să atrageți noi clienți și să creșteți patronajul în locațiile existente.
 4. Efectuați studii de piață. Este important să știți ce tipuri de clienți frecventează restaurantul dvs. și la ce tipuri de mesaje răspund bine. Făcând aceste cercetări din timp, puteți crea mesaje de marketing adaptate doar pentru afacerea dumneavoastră.
 5. Promovați evenimente sau mese speciale.
 6. Implică-te în evenimente caritabile locale. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a vă promova restaurantul și de a crește loialitatea clienților.
 7. Folosiți social media. Aceasta este o modalitate excelentă de a vă conecta cu clienții și de a răspândi cuvântul despre afacerea dvs. De asemenea, puteți crea pagini de Facebook, conturi de Twitter și alte platforme de socializare pentru a răspândi vestea.
 8. Găzduiți degustări și evenimente. Aceasta este o modalitate excelentă de a vă arăta abilitățile culinare și de a atrage noi clienți. În plus, este un mod distractiv de a interacționa cu oaspeții și de a construi relații.

Doriți să evaluați rezultatele eforturilor de marketing ale restaurantului dvs.? Nu există o abordare universală a marketingului restaurantelor, deoarece fiecare afacere este unică. Cu toate acestea, unele sfaturi generale care pot funcționa pentru un restaurant pot să nu fie la fel de eficiente pentru altul.

Consultați aceste sugestii pentru a începe:

 • Focus pe publicitate direcționate și de informare.
 • Creați o identitate de brand puternică și comunicați-o prin intermediul materialelor de marketing și al site-ului dvs.
 • Identificați baza de clienți țintă și asigurați-vă că le serviți în mod corespunzător cu elementele de meniu și politicile de prețuri.
 • Make utilizarea platformelor sociale mass-media, cum ar fi Facebook, Twitter, și Yelp pentru a obține cuvânt despre afacerea ta – dar asigurați-vă că pentru a utiliza prudență atunci când postați informații personale!
 • Păstrați participarea regulată la festivaluri alimentare locale și alte evenimente din zonă – acest lucru va ajuta la construirea unor relații pozitive cu potențialii clienți care vă pot vizita restaurantul mai târziu!

Dacă doriți să începeți sau să vă îmbunătățiți eforturile de marketing în restaurante, este important să evaluați rezultatele în mod constant. Deși nu există o abordare universală a marketingului restaurantelor, este posibil ca unele sfaturi generale care pot funcționa pentru un restaurant să nu fie la fel de eficiente pentru altul.

Iată câteva idei pentru a începe:

 1. Vizați publicul potrivit: În primul rând, vizați dolarii publicitari în mod corespunzător. Vizați localnicii care vă frecventează locația în mod regulat? Grand deschiderea vizitatori week-end? Sau poate clienți din afara orașului? Știind cine este clientul tău țintă te va ajuta să creezi strategii de marketing mai personalizate și de succes.
 2. Utilizați coduri QR și social media: Codurile QR sunt din ce în ce mai utilizate în restaurante ca o modalitate de a vă conecta cu potențialii clienți direct prin intermediul smartphone-urilor lor. Prin scanarea codului cu o cameră de telefon, dinerii pot afla mai multe despre meniu, pot comanda mâncare și chiar pot primi oferte de reducere. În plus, postarea de actualizări simple pe rețelele de socializare (de exemplu, „#firepizza
Leave a Comment